Het Fietsexamen voor Heemskerk

Starttijd

School

Aantal leerlingen

Aantal te leveren controleposten (van/tot)

Totaal

xxx

Fietsexamen oefenen:

Wij adviseren u om voor het examen de route die de kinderen voor het fietsexamen moeten fietsen te oefenen. Dit kunt u uiteraard doen aan de hand van het kaartje hieronder. Om het u echter makkelijk te maken is de route inmiddels met bordjes langs de weg aangegeven. Als u vanaf het startpunt vertrekt is het eenvoudig de bordjes volgen tot het eindpunt.

De bordjes herkent u aan het volgende plaatje.

Tijdens het examen wordt gekeken naar de meest ideale situatie, waarbij jij je zo veilig mogelijk in het verkeer beweegt. Gedurende het Verkeersexamen wordt er op de volgende punten gecontroleerd:

-  Oogcontact zoeken met medeweggebruiker

-  Kijken (links / rechts / achterom)

-  Voorrang verlenen (verkeer van rechts, voorrangsweg, enz.)

-  Plaats rijbaan ( voorsorteren)

-  Richting aangeven

-  Gevaarlijk rijgedrag (bij gevaarlijk rijgedrag worden leerlingen per direct verwijderd van het examen)

-  Door rood verkeerslicht = gezakt

Hieronder volgt de routebeschrijving:

1.   Vanaf het startpunt Kermisterrein linksaf Johannes Poststraat volgen.

2.   Het kruispunt met de Kon. Wilhelminastraat oversteken en rechtdoor op de Johannes Poststraat.

3.   Met de bocht naar rechts de Johannes Poststraat vervolgen tot de kruising met de Jan van Kuikweg.

4.   Hier linksaf gaan en via de fietsstrook naar de rotonde.

5.   De rotonde driekwart nemen (3e afslag) de Gerrit van Assendelftstraat in.

6.   Rechtdoor de Gerrit van Assendelftstraat vervolgen.

7.   Bij kruispunt Karshoffstraat/Constantijn Huygenstraat rechtsaf de Constantijn Huygenstraat in.

8.   Na ca 50 meter voorsorteren en linksaf de Ten Katestraat in.

9.   Langs de brandweerkazerne de Cornelis Groenlandstraat uitfietsen en rechtsaf de Maerelaan op.(Let op voetgangers hebben voorrang).

10. Voorsorteren, eerste weg links de Anthonie Verherentstraat in.

11. Rechts aanhouden de Ingen Houzstraat in en deze vervolgen.

12. Aan het eind van de weg oversteken en linksaf de Bachstraat in.

13. De Bachstraat uitfietsen tot de rotonde, rechtdoor (2e afslag) op de Ridder Arnoutlaan verder gaan.

14. Bij kruispunt met de Kerkweg (IJsboer Marx O-Larry) voorsorteren en linksaf  (let op druk verkeer)de Kerkweg in.

15. De Kerkweg blijven volgen (Let op voor achteruit rijdende autos uit parkeerhavens).

16. Bij de driesprong (de Apotheek) rechtsaf de Ruysdaelstraat op.

17. Ruysdaelstraat blijven volgen, bij rotonde rechtdoor (2e afslag) via fietsstrook.

19. Bij kruispunt met Jan Ligthartstraat rechtdoor oversteken (alleen bij groen licht) naar de Starweg.

20. Op de Starweg via het fietspad de route vervolgen.

21. Na ca 100 meter linksaf slaan, de Beslooten acker in (let op druk verkeer).

22. Deze weg vervolgen en via de Ruyn acker naar de kruising met de Schilp acker; hier linksaf.

23. Vervolgens rechtsaf de Pieter acker op.

24. Het fietspad kruisen en doorfietsen tot de kruising met de Weg acker.

25. Hier linksaf slaan de Weg acker op en via het fietsstrook naar de rotonde fietsen.(Let op al het verkeer heeft voorrang).

26. Ga rechtdoor (2e afslag) op rotonde de Breedslaglaan in en vervolgens de Maerten van Heemskerckstraat in.

27. Na het gemeentehuis bij het kruispunt rechtsaf de Karshoffstraat in (let op voorrangsweg).

29. Rechts aanhouden via de Kon. Wilhelminastraat bij kruispunt Johannes Poststraat rechts afslaan.

30. Rechts aanhouden en na twee honderd meter finish verkeersexamen.

Legenda