VERKEERSEXAMEN BEVERWIJK

Op 20, 21 en 22 april 2020 vindt weer het Praktisch Verkeersexamen in Beverwijk plaats. De leerlingen uit groep 7 van de basisscholen in Beverwijk doen hier aan mee.

De parkeerplaats bij Sporthal De Walvis  is het vertrek- en eindpunt.

Jaarlijks raken er in Nederland ongeveer 2000 kinderen in het verkeer ernstig gewond. Nog altijd zorgt het verkeer voor teveel jonge verkeersslachtoffers. Het praktijkexamen is daarom geen overbodige luxe.

De kinderen die zijn geslaagd voor het schriftelijk verkeersexamen kunnen nu in de praktijk brengen wat ze hebben geleerd. Met de combinatie theorie- en praktijkexamen wordt een groter bewustzijn van het verkeer bij de kinderen gecreeerd. De route van het praktisch verkeersexamen is met pijlen uitgezet, waarbij de verschillende controleposten onderweg bezet worden door onder meer ouders/grootouders van de respectieve basisscholen.

Voorwaarde

Leerlingen mogen alleen aan het praktisch verkeersexamen deelnemen op een fiets die aan alle wettelijke eisen voldoet. Voorafgaand aan het examen worden dan ook alle fietsen gecontroleerd. Om te checken of alle fietsen in orde zijn, is het raadzaam (en leuk) om zelf ook alvast eens te kijken of de fiets oke is.

De uitslag van de examens krijgen de leerlingen op hun school te horen. De gemeente Beverwijk wenst iedereen een geslaagd verkeerspraktijkexamen 2020 toe!

De Planning basisscholen Verkeersexamen in Beverwijk vindt u hieronder.

Planning Verkeersexamen 20, 21 en 22 april 2020 Beverwijk en 23 april Wijk aan Zee

Datum Starttijd School Aantal Leerlingen

Aantal te leveren controleposten (van/tot)

Maandag 20 april 2020 09:30 uur

De Anjelier

57 5      09.10 tot 11.45 uur
  10:30 uur Montessorischool 25 3      09.10 tot 11.45 uur

Wilgeroos 15 2      09.10 tot 11.45 uur

Dinsdag 21 april 2020 09:00 uur Bethelschool 42 3      08.40 tot 11.45 uur

Panta Rhei Groep 7A

27 7      08.40 tot 11.45 uur
  10.15 uur Groep 7B 22
  10.45 uur Groep 7C 28
  11.15 uur Het Kompas 20 0     08.40 tot 11.45 uur

Woensdag 22 april 2020 09.00 uur Sterrekijker 44 3     08.40 tot 11.45 uur
  10.00 uur -t Kraaienest 28 2     08.40 tot 11.45 uur
  10.30 uur De Zeester 58 3     08.40 tot 11.45 uur
  11.15 uur De Sleutelbloem 35 2     08.40 tot 11.45 uur

Donderdag 23 april 2020

De Vrijheit 10 10   08.40 tot 10.30 uur

Totaal 411

Tijdens het examen wordt gekeken naar de meest ideale situatie, waarbij de leerling zich zo veilig mogelijk in het verkeer beweegt. Gedurende het Verkeersexamen wordt er op de volgende punten gecontroleerd:

-  Oogcontact zoeken met medeweggebruiker

-  Kijken (links / rechts / achterom)

Voorrang verlenen (verkeer van rechts, voorrangsweg, enz.)

-  Plaats rijbaan ( voorsorteren)

Richting aangeven

Gevaarlijk rijgedrag (bij gevaarlijk rijgedrag worden leerlingen per direct verwijderd van het examen)

Door rood verkeerslicht = gezakt

Hieronder volgt de routebeschrijving:

1.   Vanaf het startpunt parkeerterrein Sporthal Beverwijk (De Walvis) linksaf.

2.   Rechtdoor langs de vijver en de Sporthal naar de Hoflanderweg.

3.   Rechtsaf slaan, op de fietsstrook blijven richting de Overboslaan.

4.   Het kruispunt oversteken en de Hoflanderweg vervolgen, bij de splitsing rechts aanhouden de Hoflanderweg in.

5.   De Hoflanderweg volgen tot de Alkmaarseweg; deze oversteken en linksaf slaan.

6.   Bij de stoplichten rechtsaf slaan de Burgemeester Scholtensstraat in (Let op: bij rood licht mogen ook fietsers niet rechtsaf slaan); deze weg via fietsstrook vervolgen.

7.   Met de bocht naar links mee door de Trijntje Kemp-Haanstraat en richting Baanstraat fietsen   (Let op bij het kruispunt Arendsweg).

8.   Niet de Baanstraat in, maar links voorsorteren en linksaf slaan naar de Jan Alsweg; deze uitfietsen tot de Koningstraat.

9.   Linksaf de Koningstraat in en met de bocht mee de Peperstraat uitfietsen.

10. Bij het kruispunt met de Breestraat deze rechtdoor oversteken de Jacob van Deventerstraat in.

11. Aan het eind linksaf de Graaf Janstraat in rijden.

12. De Graaf Janstraat tot het eind uitfietsen (Let op bij het oversteken van de eerste kruising: Schans).

13  Aan het eind van de Graaf Janstraat rechtsaf de Graaf Florislaan op.

14. Na 20 meter op de Graaf Florislaan linksaf de Kerkbeeklaan in.

15. Bruggetje over, richting rotonde, via de rotonde rechtdoor (Let op: 2x voorrang verlenen!), 2e afslag  richting Aldi

16. Met de weg mee voor langs de Aldi, dan met de bocht mee de Beijneslaan in en in de volgende bocht rechtsaf het fietspad op naar de Sint Aagtendijk. Deze naar rechts oprijden, richting de Spoorsingel.

17. Op de Sint Aagtendijk links aanhouden naar de Spoorsingel.

18. Linksaf slaan en het fietspad op de Spoorsingel volgen.

19. Vervolgens linksaf de Zwaansmeerstraat in.

20. Bij het kruispunt met de Spaarnestraat rechtsaf richting de Laan der Nederlanden.

21. De Laan der Nederlanden bij het stoplicht voor fietsers oversteken en linksaf, op het fietspad,  de Laan der Nederlanden rechtdoor vervolgen.

22. Bij de Bullerlaan linksaf de Laan der Nederlanden oversteken (Let op: NIET bij het stoplicht  oversteken. Dat is voor voetgangers).

23. Fietsstrook de Bullerlaan volgen tot driesprong met de Van Loenenlaan.

24. Linksaf de Van Loenenlaan in (voorsorteren indien mogelijk, anders afstappen).

25. De Van Loenenlaan uitfietsen (Let op verkeer van rechts) tot de finishplaats op het parkeerterrein bij de Sporthal Beverwijk (De Walvis).