De Scholen zijn weer begonnen

U kent ze vast: de spandoeken langs de weg met 'De scholen zijn weer begonnen'. En in Beverwijk/Heemskerk de kunstwerken van oude fietsen. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn. Direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar namelijk bijna 2x zo groot als in de rest van het jaar.

De scholen zijn weer begonnen is een van de bekendste campagnes van Veilig Verkeer Nederland. Voor schooljaar 2018-2019 wordt de campagne op maandag 3 september 2018 gelanceerd.

Wees alert

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. U en andere verkeersdeelnemers zien na een lange rustige periode in het verkeer weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie 'De scholen zijn weer begonnen' maakt VVN met name automobilisten extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

Verlichtingsactie Kennemercollege

Op maandag 18 december 2017 heeft de afdeling van VVN bij het Kennemercollege te Beverwijk een verlichtingsaktie gehouden. Tijdens deze aktie werd de schoolgaande jeugd op fiets en bromfiets op het gebruik van de verlichting aangesproken. De fietsers die helemaal GEEN verlichting hadden kregen (niet als beloning) een setje lampen uitgereikt om vooral maar aan te geven hoe belangrijk de fietsverlichting tijdens deze donkere dagen is.

Op onze fotopagina is een fotoimpressie van deze aktie te zien.