VERKEERSEXAMEN HEEMSKERK

In april 2019 vindt het praktisch verkeersexamen in Heemskerk weer plaats. Alle leerlingen van de basisscholen uit groep zeven doen hieraan mee.

Op  drie dagen doen alle scholen uit Heemskerk examen (Data wordt nog bekend gemaakt). Zoals ieder jaar zal ook dit jaar gestart worden vanaf het kermisterrein Johannes Poststraat in Heemskerk.

Jaarlijks raken er in Nederland ongeveer 2000 kinderen in het verkeer ernstig gewond. Nog altijd zorgt het verkeer voor teveel jonge verkeersslachtoffers. Het praktijkexamen is daarom geen overbodige luxe. Kinderen die op donderdag 4 april 2018 geslaagd zijn voor het schriftelijk verkeersexamen kunnen nu in praktijk brengen wat ze hebben geleerd. Door de combinatie van theorie en praktijk wordt een groter bewustzijn voor het verkeer gecreeerd. De route van het praktisch verkeersexamen wordt met pijlen uitgezet, waarbij de verschillende controleposten onderweg bemand worden door onder meer verkeersouders van de respectievelijke basisscholen.

voorwaarde

Leerlingen mogen alleen aan het praktisch verkeersexamen deelnemen op een fiets die aan alle wettelijke eisen voldoet. Voorafgaand aan het examen worden dan ook alle fietsen gecontroleerd. Om te checken of alle fietsen oke zijn, is het raadzaam (en leuk) om zelf ook alvast eens te kijken of de fiets in orde is.

De uitslag van de examens krijgen de leerlingen op hun school te horen. De gemeente Heemskerk wenst iedereen een geslaagd verkeerspraktijkexamen 2018 toe!

Planning Verkeersexamen 15, 16 en 17 april 2018  HEEMSKERK (Indeling volgt nog)

De controleposten zullen bemand worden door ouders van de desbetreffende scholen per ochtend of middag. De controleurs  krijgen hun instructies bij het startpunt.

Route Verkeersexamen 2018

In het examen wordt gekeken naar de meest ideale situatie, waarbij jij je zo veilig mogelijk in het verkeer beweegt. Gedurende het Verkeersexamen wordt er op de volgende punten gecontroleerd;

Kijken ( links / rechts / achterom)

Voorrang verlenen (verkeer van rechts, voorrangsweg, enz.)

Plaats rijbaan ( voorsorteren)

Richting aangeven

Gevaarlijk rijgedrag ( bij gevaarlijk rijgedrag worden leerlingen per direct verwijderd van het examen)

Door rood verkeerslicht = gezakt

1.   Vanaf Het Startpunt Kermisterrein linksaf Johannes Poststraat volgen.

2.   Bij kruispunt oversteken en rechtdoor gaan.

3.   Met de bocht mee rechts aanhouden.

4.   Eind van de weg oversteken en linksaf gaan.

5.   De rotonde driekwart nemen.

6.   Rechtdoor de Gerrit van Assendelftstraat nemen.

7.   Bij Kruispunt rechtsaf gaan.

8.   Na 50 meter voorsorteren en linksaf de Ten Katestraat in

9.   Aan het eind van de weg rechtsaf de Maerelaan op. ( let op voetgangers hebben voorrang)

10. Bij kruispunt voorsorteren voor linksaf de A Verherentstraat inrijden.

11. Rechtdoor de Ingenhouzstraat blijven volgen.

12. Aan het eind van de weg oversteken en linksaf de Bachstraat volgen

13. Bij rotonde rechtdoor gaan de Ridder Arnoutlaan volgen.

14. Bij kruispunt IJsboer Marx O’ Larry voorsorteren en links afslaan ( let op druk verkeer) de kerkweg in.

15. De kerkweg bijven volgen ( let op voor achteruit rijdende auto’s uit parkeerhavens)

16. Bij de Apotheek rechtsaf gaan de Ruysdaelstraat op.

17. Weg blijven volgen tot rotonde.

18. De rotonde tweede afslag nemen, rechtdoor rijden op fietsstrook.

19. Bij fietsstoplicht Kruispunt J Ligthartstraat oversteken ( alleen bij groenlicht)

20. Linksaf slaan, bij groen licht oversteken en fietspad vervolgen.

21. fietspad Jan ligthartstraat blijven volgen.

22. Blauwe Verkeersexamen borden volgen tot aan de rotonde.

23. Tweede afslag op rotonde gaan we de Maerten van Heemskerckstraat in.

24. Voor gemeentehuis langs.

26. Bij kruispunt rechtsaf slaan ( let op voorrangsweg)

27. Rechts aanhouden tot kruispunt Johannes Poststraat rechts afslaan.

28. Rechts aanhouden en na twee honderd meter eindpunt verkeersexamen.